ΣΑΛΑΤΑ ΜΙΞ ΦΥΛΛΩΜΑΤΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙ, ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΤΟΡΤΙΓΙΑ, ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
Τι χρειαζόμαστε:
ΥΛΙΚΑ: (μερίδα για 1 σαλάτα)
- μιξ φυλλώματα (200γρ)
- μανιτάρια φρέσκα (2τεμ)
- πίτα tortillas 25cm(1τεμ)
- πορτοκάλι (1τεμ)
- ξηροί καρποί κατά προτίμηση (40γρ)
- ηλιέλαιο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ:
- βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Hellmann’s (80γρ)
- πετιμέζι (20γρ)
- μουστάρδα Grand Soleil (15 γρ)
Πως το κάνουμε:
Κόβουμε την τορτίγια σε ακανόνιστα σχήματα και την τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σε ένα multi βάζουμε την βινεγκρέτ, το πετιμέζι και την μουστάρδα για να ετοιμάσουμε το ντρέσινγκ μας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φυλλώματα, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το πορτοκάλι χοντροκομμένο, τους ξηρούς καρπούς και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας τα όλα μαζί. Στήνουμε τη σαλάτα σε ένα βαθύ πιάτο και σερβίρουμε.
TIPS:
- Το πορτοκάλι το καθαρίζουμε πολύ καλά, ώστε να μην έχει καθόλου άσπρο φλοιό, διότι πικρίζει.
- Όλες τις σαλάτες μας τις ανακατεύουμε με όλα τα υλικά και το ντρέσινγκ σε ένα μεγάλο μπολ, πριν τη σερβίρουμε, ώστε το γευστικό αποτέλεσμα να συνδυάζει όλα τα στοιχεία της σαλάτας.
από τον advisor chef της εταιρείας μας, Νικόλαο Αλμπάνη…