ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΠΕΠΕΡΟΝΕ, ΑΠΑΚΙ ΚΑΙ HONEY MUSTARD HELLMANN’S
Τι χρειαζόμαστε:
ΥΛΙΚΑ: (μερίδα για 1 σαλάτα)
- φακές (350γρ)
- καρότο (1 τεμ)
- κρεμμύδι ξερό (1 τεμ)
- λουκάνικο πεπερόνε Θράκης Γεύσεις Υφαντής (80γρ)
- απάκι Κρήτης (80γρ)
- ντοματίνια (5τεμ)
- μιξ φυλλώματα (20γρ)
- honey mustard Hellmann’s (80γρ)
- βούτυρο phase μαγειρικό ΕΛΑΪΣ (30γρ)
- δαφνόφυλλα (2 τεμ)
Πως το κάνουμε:
Αφού έχουμε περάσει ένα νερό τις φακές, τις στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, ρίχνουμε τις φακές, νερό, δαφνόφυλλα και τις δίνουμε μια βράση. Αφού είναι έτοιμες οι φακές, τις κρυώνουμε και τις στραγγίζουμε. Κόβουμε σε ζαράκια το πεπερόνε και το σύγκλινο, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο phase και τα σοτάρουμε ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φακές, το σύγκλινο, το πεπερόνε, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα φυλλώματα και το ντρέσινγκ honey mustard. Στήνουμε τη σαλάτα στο πιάτο μας και σερβίρουμε.
TIP: Τις φακές τις βράζουμε μέχρι να καταλάβουμε ότι κρατάνε και δεν έχουν βράσει εξ ολοκλήρου.
από τον advisor chef της εταιρείας μας, Νικόλαο Αλμπάνη…