ΦΑΒΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ
Τι χρειαζόμαστε:
(Υλικά για 2 άτομα)
- 500γρ. φάβα
- 1 τμχ. κρεμμύδι
- 1 τμχ. καρότο
- 1 τμχ. σκόρδο
- 100γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100γρ. καπνιστή πέστροφα
- 2 τμχ. ντοματίνια
- 20γρ. μουστάρδα Hellmann’s
- λεμόνι ξύσμα/χυμός
Πως το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει η φάβα με το καρότο και το κρεμμύδι, μέχρι να χυλώσει και τα κάνουμε ένα λείο πουρέ με το ραβδομπλέντερ. Κάνουμε ένα καλό λαδολέμονο με μουστάρδα για την καπνιστή πέστροφα. Βάζουμε τα ντοματίνια στο φούρνο να μαλακώσουν, αλατίζουμε και στήνουμε το πιάτο μας.
από τον advisor chef της εταιρείας μας, Νικόλαο Αλμπάνη…