ΑΛΜΥΡΟ CHEESECAKE
Τι χρειαζόμαστε:
ΥΛΙΚΑ: (1 μερίδα)
- cream cheese Hellmann’s (80γρ)
- θυμάρι πάστα primerba (3γρ)
- μυζήθρα ξινή (20γρ)
- τυρί φέτα Αρβανίτη (20γρ)
- κριθαροκούλουρα (ντάκος) (2τεμ)
- καρύδια (30γρ)
- βούτυρο phase μαγειρικό (30γρ)
- ελαιόλαδο Διαλεχτό
- ρίγανη
- γιαούρτι έδεσμα κρεμέλ (40γρ)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ:
- ντοματίνια (6 τεμ)
- ντομάτες φρέσκες (μισή ντομάτα)
- βούτυρο phase μαγειρικό (15γρ)
- μαύρη ζάχαρη (cane sugar) AKTINA (30γρ)
- αλάτι (5γρ)
Πως το κάνουμε:
Στο multi κάνουμε πούδρα τα ντάκος και τα αδειάζουμε σε ένα σκεύος. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε με τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, προσθέτοντας βούτυρο phase, ώστε να γίνουν μια ομοιογενής βάση.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, την μυζήθρα, τη φέτα και το θυμάρι και ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τις ντομάτες σε ζάρια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο, και τα ρίχνουμε μέσα, ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους στο σοτάρισμα, συμπληρώνοντας μαύρη ζάχαρη για να καραμελώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και εφόσον χρειαστεί ελάχιστο νερό.
Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι και στρώνουμε τη βάση με τα κριθαροκούλουρα. Από πάνω τοποθετούμε την κρέμα που φτιάξαμε και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το τσέρκι. Περιχύνουμε με τα καραμελωμένα ντοματίνια μας, λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.
από τον advisor chef της εταιρείας μας, Νικόλαο Αλμπάνη…