ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ (ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ) ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟ

Τι χρειαζόμαστε:

ΥΛΙΚΑ: (για 4 μερίδες)

  • ταλιατέλες με αυγά ΜΕΤΑΞΑΣ (1000γρ)
  • σύγκλινο Μάνης (250γρ)
  • τυρί γραβιέρα Κρήτης τριμμένη (250γρ)
  • ελαιόλαδο Διαλεχτό (60γρ)
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

  • ντομάτα περαστή (500γρ)
  • κρεμμύδι ξερό (1 τεμ)
  • βούτυρο phase μαγειρικό (30γρ)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βασιλικός primerba (5γρ)
  • ζάχαρη

Πως το κάνουμε:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε βούτυρο phase, ρίχνουμε το κρεμμύδι να ιδρώσει, ρίχνουμε την ντομάτα περαστή, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Αφού είναι έτοιμη η σάλτσα μας βάζουμε το βασιλικό primerba και ανακατεύουμε. Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλάτι και ελαιόλαδο. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό μας, ρίχνουμε τις ταλιατέλες κατευθείαν από την κατάψυξη και βράζουμε για 2,5 λεπτά. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σύγκλινο για να βγάλει όλα τα αρώματα του, ρίχνουμε τη σάλτσα μας και τα μακαρόνια μας απευθείας από την κατσαρόλα μας στο τηγάνι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πασπαλίζοντας με τυρί γραβιέρα Κρήτης. Τέλος, ρίχνουμε πιπέρι μαύρο τριμμένο.

TIPS:

  • Τα φρέσκα ζυμαρικά πάντα τα μαγειρεύουμε απευθείας από την κατάψυξη σε κοχλάζον νερό.
  • Το βασιλικό primerba το ρίχνουμε στη σάλτσα μας πάντα στο τέλος για να μας δώσει όλα του τα αρώματα και τη γεύση.
  • Αν η σάλτσα μας έχει δέσει αρκετά, προσθέτουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια.

από τον advisor chef της εταιρείας μας, Νικόλαο Αλμπάνη…

Leave a Reply

Your email address will not be published.