ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΣΥΓΛΙΙΝΟ ΜΑΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι χρειαζόμαστε:
• 250γρ. φρέσκα ραβιόλι (ή νιόκι)
• 50-70γρ. σύγκλινο κομμένο σε λεπτά κομμάτια + 1 κ.σ. τρουφέλαιο
• 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
• 1 σκελίδα σκόρδου
• 1 κ.σ. τρουφέλαιο
• 1 κ.σ. λεπτές φέτες μαύρης τρούφας
• 1 φλ. κρέμα γάλακτος
• ½ φλ. Παρμεζάνα λεπτοτριμμένη

Πως το κάνουμε
Βράζετε τα ραβιόλι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε και κρατάτε στην άκρη μαζί με ½ φλ. από το νερό που τα βράσατε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι που να χωρά τα ζυμαρικά ζεστάνετε λίγο το βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τα ραβιόλι με το νερό, φέρνετε μια-δυο γύρες και περιχύνετε με το τρουφέλαιο και την τρούφα. Ρίχνετε και την κρέμα, παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να πάρει μια-δυο βράσεις και σερβίρετε στα πιάτα. Φροντίστε τα ζυμαρικά να είναι “ζουμερά” και να μην έχουν χάσει την υγρασία τους.

Στο μεταξύ σε άλλο τηγανάκι έχετε ζεστάνει το λάδι τρούφας και σοτάρετε για λίγο το σύγκλινο ώστε να πάρει λίγο χρώμα και να αρωματιστεί. Το μοιράζετε πάνω από τα πιάτα, γαρνίρετε με μία-δύο φετούλες τρούφας και σερβίρετε αμέ σος.
Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5322&Itemid=49#ixzz1hLyfCxG8

Share