ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι χρειαζόμαστε:
• 2 φιλέτα κοτόπουλο
• 2 φέτες προσούτο
• 200 γραμμάρια παρμεζάνα
• λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
• 250 γραμμάρια αρωματικό ρύζι
• 2 ποτήρια λευκό κρασί ή ρετσίνα
• κανέλα
• γαρύφαλλο
• αλάτι
• πιπέρι

Πως το κάνουμε:
1. Χτυπάμε τα φιλέτα να πλατύνουν λίγο και τα αλατοπιπερώνουμε.
2. Βάζουμε τον βασιλικό και την παρμεζάνα κατά μήκος του φιλέτου και το κλείνουμε ακουμπώντας τις δύο άκρες.
3. Τυλίγουμε όλο το φιλέτο με το προσούτο και το συγκρατούμε με σπάγγο.
4. Βάζουμε λίγο βούτυρο και λίγο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τα φιλέτα.
5. Σβήνουμε με το μισό κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να το πιεί.
6. Έπειτα το μεταφέρουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί και το ψήνουμε και από τις 2 πλευρές για 20 λεπτά στους 250 βαθμούς για να πάρει χρώμα περιχύνοντας το με το κρασί.
7. Στο μεταξύ βράζουμε το ρύζι ρίχνοντας στο νερό λίγο κανέλα και λίγο γαρύφαλλο. Το κάνει ιδιαίτερο.

Share