ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι χρειαζόμαστε:
(Υλικά για 4 άτομα)
• 4 κ.σ. τυρί κατίκι Δομοκού
• 4 λουκάνικα χωριάτικα με πράσο, κομμένα σε ροδέλες των 3 εκ.
• 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
• 1 κιλό (φρέσκα) φασολάκια, στρoγγυλά
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 2 πιπεριές τσίλι καυτερές, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
• αλάτι
• 1 σφηνάκι τσίπουρο
• 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
• 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
• ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
• ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

Πως το κάνουμε
Ζεσταίνουμε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φασολάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι και το αλάτι και τα φέρνουμε μια βόλτα. Σβήνουμε με το τσίπουρο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, τα αρωματικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με 1 κ.σ. κατίκι σε κάθε πιάτο.

Tip
Τα φασολάκια πρέπει να είναι al dente. Αν δεν σας αρέσουν τραγανά, τα αφήνετε να βράσουν για περισσότερη ώρα. Συνοδεύστε το φαγητό με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές.

Share