ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι χρειαζόμαστε
• φαρφάλες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό)
• 2 σκελίδες σκόρδο
• ντοματάκι ψιλοκομμένο
• λίγο μπούκοβο
• καπνιστό σολομό (τυποποιημένο)
• βασιλικό

Πως το κάνουμε
Βράζουμε το ζυμαρικό.
Σε ένα τηγανάκι 3-4 κουταλιές λάδι να κάψει και «τηγανίζουμε» το σκόρδο. Όταν αλλάξει χρώμα το σκόρδο το βγάζουμε και το πετάμε. Στο λάδι λοιπόν αυτό τσιγαρίζουμε τον σολομό (ανάλογα με την προτίμηση σας πόσο θέλετε) τα ντοματάκια ψιλοκομμένα.

Αφού τσιγαριστούν, παίρνουμε μια κουτάλα μακαρονόνερο και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό και το μπούκοβο.

Λίγα μυστικά ακόμα
Ο σολομός καλά θα είναι να μην είναι φρέσκος. Καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτόν που παίρνουμε από το σούπερ μάρκετ και κάνουμε καναπεδάκια. Μην φοβηθείτε το σκόρδο, ουσιαστικά αρωματίζει το λάδι. Είναι πεντανόστιμη και γρήγορη!

Share