ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι χρειαζόμαστε
• 10 μπουτάκια κοτόπουλου
Για τη σάλτσα:
• μουστάρδα
• μέλι
• σόγια σος
• μπαλσάμικο κρέμα
• πολύ λίγο ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι

Πως το κάνουμε
1. Αραδιάζετε τα μπουτάκια σε ταψί που να καλύπτεται όλο, δηλαδή να μην υπάρχουν κενά.
2. Φτιάχνετε τη σάλτσα με ποσότητες της προτίμησής σας υπολογίζοντας πάντα ότι η μουστάρδα πρέπει να υπερισχύει σε ποσότητα. Περιλούζετε με τη σάλτσα να πάει παντού και να τα καλύψει. Μαρινάρετε από το προηγούμενο βράδυ τα μπουτάκια.
3. Ψήνετε στους 180 στον αέρα καλύπτοντας με αλουμινόχαρτο το ταψί για περίπου 45 λεπτά. Αφαιρείτε στη συνέχεια το αλουμινόχαρτο και ψήνετε ώσπου να είναι έτοιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα
Η σάλτσα πρέπει να καραμελώσει. Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ της αρεσκείας σας.

Share