ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ

Τι χρειαζόμαστε:

ΥΛΙΚΑ: (μερίδες για 4 άτομα)

  • πατάτες dip &fry (1500γρ.)
  • ηλιέλαιο
  • καρύκευμα ακρόπολις (60γρ.)
  • γιαούρτι ελληνικό 10% (200γρ.)
  • ντομάτες φρέσκιες (2 τμχ)
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • καπνιστή πάπρικα (40γρ.)

Πως το κάνουμε:

Τηγανίζουμε τις πατάτες σε ηλιέλαιο. Αφού τηγανίσουμε τις πατάτες, τις αναμειγνύουμε με το καρύκευμα ακρόπολις και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε, ώστε να κάνουμε μια βελούδινη υφή. Κόβουμε τις ντομάτες σε ζάρια. Ρίχνουμε τις ντομάτες πάνω από τις πατάτες και περιχύνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού που ετοιμάσαμε. Τέλος, τρίβουμε μαύρο πιπέρι πάνω από τις πατάτες.

από τον advisor chef της εταιρείας μας, Νικόλαο Αλμπάνη…

Leave a Reply

Your email address will not be published.